Ledenlogin

Boekhandel De Clerck en Iddink Groep bundelen krachten

Beeld: 

Boekhandel De Clerck en Iddink Groep hebben besloten om hun kwalitatieve dienstverlening in België te bundelen. Ze zijn samen klaar voor de digitale toekomst!

De markt van schoolboeken is volop in beweging. Voor het klassieke interne boekenfonds, kopen scholen zelf hun schoolboeken in en distribueren ze. Daarnaast kiezen steeds meer scholen voor een externe oplossing. Ze besteden de logistieke en financiële aspecten van het schoolboekenbeheer uit. Bovendien experimenteert een aantal scholen reeds met het digitale schoolboek. Dit zal op termijn een impact hebben op het bestaande distributiemodel.

Het is in deze context dat Boekhandel De Clerck en Iddink Groep besloten hebben om hun kwalitatieve dienstverlening in België te bundelen. Boekhandel De Clerck en Iddink versterken hun aanbod in Vlaanderen. Boekhandel De Clerck en Belis-Vinck zijn meer dan 25 jaar leverancier van diensten en software voor het beheer van een intern boekenfonds. Boekhandel De Clerck is gespecialiseerd in de verdeling van schoolboeken voor zowel het secundair- als het basisonderwijs. Service en eigen ontwikkelde softwarepakketten zijn de belangrijkste troef. Iddink is met haar extern boekenfonds bijna 10 jaar actief in België en bedient meer dan 50.000 leerlingen. Daarnaast biedt Iddink in Nederland een softwareplatform voor scholen aan waardoor onder andere de verdeling van digitale schoolboeken een feit is.

Boekhandel De Clerck en Iddink behouden hun respectieve identiteiten en processen. Het volledige team van Boekhandel De Clerck, onder leiding van het duo Sonia De Maeseneire en haar neef Diederich, blijven op post. De toegevoegde waarde van het samengaan van beide partijen is er vooral voor de Vlaamse scholen. Zij krijgen voortaan een ruimer, competitief en meer toekomstgericht aanbod.

Bron: Boekhandel De Clerck