Ledenlogin

Over de acties

in

De promotieacties van Boek.be zijn een belangrijke motor om het boek het hele jaar onder de aandacht te brengen. Boek.be wil een zo breed mogelijk publiek motiveren om boeken te lezen en te kopen. We willen daarbij de non-users overtuigen, de light users motiveren en de heavy users bedienen.

* * *Bekijk onze Jaarkalender met alle acties en activiteiten voor 2017 * * *

Onze acties vallen uiteen in drie types:

 1. Boekenprijzen: zijn een middel om lezers op een spannende manier te enthousiasmeren en te fideliseren.

Meeste recente prijswinnaars (van links naar rechts)
Frederik Willem Daem: Debuutprijs - Peter Verhelst: Herman de Coninckprijs -  Koos Meinderts: Boekenleeuw - Kitty Crowther: Boekenpauw - Hagar Peeters: Fintro Literatuurprijs en P.F.Thomése: Prijs van de Lezersjury 

2. Boekencampagnes: zijn jaarlijks weerkerende acties voor specifieke doelgroepen die verschillende boekengenres onder de aandacht brengen: 

3. Evenementen: spreken een breed en gelaagd publiek aan: 


Voor al deze boekenacties en -evenementen kan Boek.be steevast rekenen op de medewerking van haar leden. Deelnemende uitgevers en boekhandels krijgen de mogelijkheid om aan iedere actie mee te doen. Uitgevers hebben over het algemeen inspraak in de selectie van titels voor de maandcampagnes. Boekhandels ontvangen voor ieder actie een pakket met op maat gemaakt actie- en promotiemateriaal (affiches, stickers, pancartes, ...).