Ledenlogin

Logo VUV

Vlaamse Uitgeversvereniging

Vlaamse Uitgevers Vereniging

De Vlaamse Uitgevers Vereniging (VUV) verdedigt als vakvereniging de belangen van uitgevers van algemene boeken (fictie en non-fictie), educatieve, wetenschappelijke en informatieve uitgaven.

Naast het contact dat de VUV heeft met verschillende instanties en verenigingen, organiseert ze zelf ook een aantal activiteiten.

Zo organiseert VUV dit jaar in kader van het Gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse samen met Stichting Best Verzorgde Boeken Nederland een √©√©nmalige Vlaams-Nederlandse feesteditie van de Prijs voor Best Verzorgde Boeken. 

Verder is er de bekroning voor de Beste Boekenjuf of -meester. Dit is de juf of meester bij uitstek die boeken een prominente plaats geeft in de klas. De hoofdprijs bestaat uit een boekenpakket van 100 boeken voor de klasbibliotheek. 

De VUV neemt deel aan buitenlandse vakbeurzen zoals de Fiera del Libro per Ragazzi (Bologna), de London Book Fair, de Frankfurter Buchmesse met een collectieve stand die als thuisbasis dient voor verschillende Vlaamse Uitgevers. Ook niet-leden kunnen aansluiten bij de collectieve stand, mits betaling van het niet-leden tarief. Neem vrijblijvend contact op met sarah.degraef@boek.be voor meer informatie. 

Meer info over de VUV

Jaarverslagen

Interesse?

Bent u uitgever, maar nog geen lid van de VUV? Een lidmaatschap bij de VUV biedt u heel wat voordelen!