Ledenlogin

Nieuws

Uitgelicht

  •  Selfies voor het MAS, dat mag

Voortaan is het onder bepaalde voorwaarden toegelaten selfies te nemen voor werken die permanent in het openbaar zijn geplaatst. Selfies nemen voor het MAS kan dus voortaan zonder toestemming. Direct of indirect commercieel voordeel halen uit de foto mag echter niet. Een fotoboek maken met selfies voor het MAS kan dus niet zonder toestemming. Voor meer informatie zie http://www.kunstenloket.be/nl/node/7416

  • Europese Commissie lanceert consultatie omtrent btw verlaging

Binnen Europese middens lijken er steeds meer stemmen op te gaan voor een gelijkschakeling van btw op fysieke en elektronische publicaties, waaronder boeken. Deze consultatie past in het rijtje van eerdere consultaties omtrent dit heikel onderwerp. Meer informatie leest u hier.

  • Europese consultatie omtrent naburig recht uitgevers

Naar aanleiding van de Europese uitspraak in de rechtszaak HP/Reprobel werd duidelijk dat de rol van uitgevers nooit op een duidelijke manier in het wettelijke kader werd ingeschreven. In tegenstelling tot muziek- en filmproducenten of omroepen hebben uitgevers geen naburige rechten voor de investeringen die ze doen. De Europese Commissie bekijkt nu hoe het Europese rechtskader zou kunnen worden aangepast. Meer informatie leest u hier.

Persberichten

Voor persberichten verwijzen we u graag naar http://www.boekenvak.be/voor-de-pers/persberichten

Actualiteit

Volg het Kenniscentrum op Twitter: https://twitter.com/KnowCBoekbe