Ledenlogin

Ombudsdienst

in

Doelstelling

Concreet wil Boek.be met de ombudsdienst de relaties tussen professionele boekenvakkers verbeteren door:

  • conflicten in het boekenvak op een snelle, neutrale en voor alle partijen aanvaardbare manier (proberen) op te lossen of daarin op verzoek van partijen te bemiddelen
  • een impliciete gedragscode te expliciteren, i.e. van concrete gevallen tot abstracte maar heldere richtsnoeren komen. 
  • conflicten in het boekenvak om te zetten in positieve en proactieve adviezen en aanbevelingen. 

Ombudsvrouw: Hilde Geerinck

De Ombudsdienst van Boek.be wordt bemand door Hilde Geerinck, een boekenvakker die van vele markten thuis is. Van 1998 tot eind 2010 was ze directeur van WPG Uitgevers België. In die functie was ze verantwoordelijk voor de uitbouw van de educatieve uitgeverij Zwijsen.be en het commercialiseren van uitgaven van o.a. De Bezige Bij, Arbeiderspers en Querido. Daarvoor was ze directeur van Scripta waar ze de reclameregie voor een aantal kranten beheerde, en deed ze jarenlang ervaring op in advertentiewerving bij de Vlaamse Uitgeversmaatschappij. 

Werkwijze 

De ombudsdienst is bedoeld voor alle actoren uit de economische waardeketen van het boek: auteurs, uitgevers, boekhandelaren, distributeurs, importeurs… De ombudsvrouw beantwoordt vragen steeds persoonlijk, en zoekt indien nodig advies of oplossingen bij  experten. 

Boek.be houdt zich het recht voor om te bepalen welke vragen prioritair behandeld worden door de Ombudsdienst Commerciële disputen tussen twee partijen zullen door de Ombudsdienst alleen behandeld worden wanneer ze een globaler belang hebben en kaderen binnen de doelstellingen van de Ombudsdienst. 

Vragen en opmerkingen van consumenten worden enkel behandeld als ze kaderen binnen de bovenstaande doelstellingen. Anders klopt u beter aan bij een consumentenvereniging.

Het is ook mogelijk de ombudsdienst in te schakelen voor een bemiddelingsopdracht.

Kostprijs

Boek.be neemt de vergoeding van de ombudsdienst op zich. Als een partij/partijen de ombudsvrouw wil(len) inschakelen voor een bemiddelingsopdracht, wordt € 300 euro per halve dag aangerekend.

Stel uw vraag aan de ombudsvrouw