Ledenlogin

Nieuws

De VRT en Boek.be slaan de handen in elkaar om een bijzonder alternatief voor de Boekenbeurs te organiseren van zondag 1 tot en met woensdag 11 november. Boek.be nam daarvoor boekenliefhebber Tom De Cock onder de arm. Elf dagen lang zal hij vanuit Antwerpen zo'n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld interviewen. En een vliegende reporter trekt door Vlaanderen om lezers en auteurs te ontmoeten en zo mee het leesvirus te verspreiden.

Gepost op: 14/07/2020

De titel van Beste Boekenmeester 2020 gaat naar Rien Deleu die titularis 3de leerjaar is op de VBS De Revinze te Torhout. De Boekenmeester krijgt een pakket met wel 100 boeken. Daarnaast zijn er nog 2 andere laureaten die in de prijzen vallen: Elien van den Bergh en Ann Van Vugt. Ook zij worden beloond met een mooie boekenselectie voor de schoolbibliotheek.

Van de 86 aanmeldingen geraakten volgende genomineerden ook tot in de tweede ronde: Bieke Meuldermans, Krist Vynckier, Ruth Van der Cruyssen en Logoteam Wilgenduin.

Gepost op: 03/06/2020

Hoewel vele landen zich momenteel op een ander punt van de coronacurve bevinden, hebben de meeste overheden de scholen tijdelijk gesloten. 72% van alle studenten wereldwijd ondervindt hiervan dagelijks de impact. E-learning, in de vorm van afstandleren of via digitale platformen, is voor velen de nieuwe realiteit geworden. Dit artikel bekijkt of deze shift zal blijven voortduren na de pandemie, en hoe dit de onderwijssector op mondiaal gebied zal beïnvloeden.

Gepost op: 08/05/2020

Beide ministers geven het goede voorbeeld en onderlijnen het belang van lezen in deze moeilijke tijden.

Voor Minister-president Jan Jambon is een goed boek deze dagen een ideale bondgenoot voor onze geest. En Vlaams minister van Welzijn, Gezin Volksgezondheid en Armoedebestrijding Wouter Beke is vanzelfsprekend de laatste tijd weinig thuis, maar zijn kinderen weten zich uitstekend bezig te houden. Met een goed boek natuurlijk :-): https://youtu.be/uKih_lBpws0

Gepost op: 23/04/2020

Lezen we meer "in ons kot"? Dan toch vooral de boeken die nog met ongekreukte rug in de kast stonden of die van de bibliotheek komen. Nieuwe boeken kopen we veel minder, blijkt uit cijfers van de sectororganisatie Boek.be.

De omzet van de boekwinkels is met de helft verminderd in maart. Als je de de verkoop online en in supermarkten meerekent is de daling getemperd tot -15%.

Gepost op: 22/04/2020

Op vrijdag 10 april overhandigde Boek.be namens haar leden een boekenpakket aan de voltallige Vlaamse ministerraad. Daarmee wil de organisatie de noden van de boekensector tijdens en zeker na de coronaperiode hoog op de agenda zetten. Tegelijkertijd wil Boek.be het belang van lezen onderlijnen. Veel mensen vinden via boeken verstrooiing en laten zich meevoeren naar nieuwe werelden, vanuit hun zetel thuis. Zo houden ze het beter vol om ‘in hun kot’ te blijven. In die zin zijn boeken geen luxeproducten, maar essentiële goederen die het welzijn van mensen bevorderen.

Gepost op: 22/04/2020

De boekensector heeft het sinds de greep van Covid 19 op onze samenleving hard te verduren. Dat bleek al uit een eerdere impact enquête die werd uitgevoerd door Boek.be. De GFK cijfers van maart bevestigden de forse daling die de uitgevers en boekhandels vreesden.

Gepost op: 22/04/2020

De coronacrisis heeft een nooit eerder geziene impact op de Vlaamse boekensector. Boekhandelaren en uitgeverijen hebben het zwaar, maar slaan de handen in elkaar om meer mensen aan het lezen te krijgen. Zo investeerden ze fors in digitale leerplatformen, lanceerden ze de campagne #verspreidhetleesvirus en krijgen alle ministers vrijdag een  boekenpakket, met de uitdrukkelijke vraag het goede voorbeeld te geven en te tonen hoe ontspannend lezen kan zijn.  

Gepost op: 10/04/2020

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van een nieuw leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Gepost op: 02/04/2020
V.l.n.r. Luc Keppens, CEO Fintro; winnaar Yves Peirsman; juryvoorzitter Toni Cop

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de vooropening van de Foire du Livre op 4 maart 2020. Naast de publicatie van het boek, schenkt Fintro de winnaar ook een geldsom van 1.000 euro.

Gepost op: 05/03/2020
Inhoud syndiceren