Ledenlogin

Nieuws

Met Uit elkaar (Gottmer) wint Bette Westera de Boekenleeuw 2020 en Sebastiaan Van Doninck krijgt de Boekenpauw voor De fantastische vliegwedstrijd (Querido).

Gepost op: 03/11/2020

Op 2 november weten we wie dit jaar de prijs voor het beste en het mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek van Vlaanderen en Nederland in ontvangst mag nemen. Tijdens de Boekenbeurs 2020 reikt Boek.be dit jaar opnieuw de Boekenleeuw en Boekenpauw uit en het maakt vandaag de kanshebbers bekend.

Gepost op: 07/10/2020

Within Boek.be the knowledge centre was commissioned to monitor the Flemish book market. For the general trade market Boek.be and the Group of Trade Publishers (GAU) collaborate with GFK Belgium. Below you can consult the annual reports published since 2009. In this powerpoint you can find the most recent statistics and findings concerning the developments in the general book market in Flanders.

Gepost op: 01/09/2020

De impact van Covid 19 is in de boekenmarkt wereldwijd voelbaar. Niettegenstaande de zeer moeilijke omstandigheden wist de boekenmarkt in de eerste zes maanden van 2020 redelijk goed stand te houden. GFK stelde een lichte omzetstijging vast van 1,6% maar een terugval in omzet van 3,4%. De internationale bestseller van Lucinda Riley ‘de zeven zussen’ is in de eerste jaarhelft het best verkocht boek. Corona duwde het publiek snel richting online verkoop dat een nooit eerder geziene omzetgroei (+65%) kende. Ook de supermarkten zagen hun boekenverkoop aanzienlijk stijgen (+10%).

Gepost op: 31/08/2020

De VRT en Boek.be slaan de handen in elkaar om een bijzonder alternatief voor de Boekenbeurs te organiseren van zondag 1 tot en met woensdag 11 november. Boek.be nam daarvoor boekenliefhebber Tom De Cock onder de arm. Elf dagen lang zal hij vanuit Antwerpen zo'n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld interviewen. En een vliegende reporter trekt door Vlaanderen om lezers en auteurs te ontmoeten en zo mee het leesvirus te verspreiden.

Gepost op: 14/07/2020

De titel van Beste Boekenmeester 2020 gaat naar Rien Deleu die titularis 3de leerjaar is op de VBS De Revinze te Torhout. De Boekenmeester krijgt een pakket met wel 100 boeken. Daarnaast zijn er nog 2 andere laureaten die in de prijzen vallen: Elien van den Bergh en Ann Van Vugt. Ook zij worden beloond met een mooie boekenselectie voor de schoolbibliotheek.

Van de 86 aanmeldingen geraakten volgende genomineerden ook tot in de tweede ronde: Bieke Meuldermans, Krist Vynckier, Ruth Van der Cruyssen en Logoteam Wilgenduin.

Gepost op: 03/06/2020

Hoewel vele landen zich momenteel op een ander punt van de coronacurve bevinden, hebben de meeste overheden de scholen tijdelijk gesloten. 72% van alle studenten wereldwijd ondervindt hiervan dagelijks de impact. E-learning, in de vorm van afstandleren of via digitale platformen, is voor velen de nieuwe realiteit geworden. Dit artikel bekijkt of deze shift zal blijven voortduren na de pandemie, en hoe dit de onderwijssector op mondiaal gebied zal beïnvloeden.

Gepost op: 08/05/2020

Beide ministers geven het goede voorbeeld en onderlijnen het belang van lezen in deze moeilijke tijden.

Voor Minister-president Jan Jambon is een goed boek deze dagen een ideale bondgenoot voor onze geest. En Vlaams minister van Welzijn, Gezin Volksgezondheid en Armoedebestrijding Wouter Beke is vanzelfsprekend de laatste tijd weinig thuis, maar zijn kinderen weten zich uitstekend bezig te houden. Met een goed boek natuurlijk :-): https://youtu.be/uKih_lBpws0

Gepost op: 23/04/2020

Lezen we meer "in ons kot"? Dan toch vooral de boeken die nog met ongekreukte rug in de kast stonden of die van de bibliotheek komen. Nieuwe boeken kopen we veel minder, blijkt uit cijfers van de sectororganisatie Boek.be.

De omzet van de boekwinkels is met de helft verminderd in maart. Als je de de verkoop online en in supermarkten meerekent is de daling getemperd tot -15%.

Gepost op: 22/04/2020

Op vrijdag 10 april overhandigde Boek.be namens haar leden een boekenpakket aan de voltallige Vlaamse ministerraad. Daarmee wil de organisatie de noden van de boekensector tijdens en zeker na de coronaperiode hoog op de agenda zetten. Tegelijkertijd wil Boek.be het belang van lezen onderlijnen. Veel mensen vinden via boeken verstrooiing en laten zich meevoeren naar nieuwe werelden, vanuit hun zetel thuis. Zo houden ze het beter vol om ‘in hun kot’ te blijven. In die zin zijn boeken geen luxeproducten, maar essentiële goederen die het welzijn van mensen bevorderen.

Gepost op: 22/04/2020
Inhoud syndiceren