Ledenlogin

AUP in Vlaanderen verdeeld door Davidsfonds Uitgeverij

Beeld: 

Sinds mei 2011 worden de publicaties van de gerenommeerde Nederlandse Uitgeverij Amsterdam University Press in Vlaanderen verdeeld door Davidsfonds Uitgeverij.

Amsterdam University Press (AUP) stelt zich ten doel de wetenschap te ondersteunen met academische publicaties in print en Open Access, waarbij de inhoudelijke kwaliteit van deze publicaties het uitgangspunt vormt. Net als haar moederinstelling, de Universiteit van Amsterdam, kenmerkt AUP zich door een kritisch, creatief en internationaal klimaat, een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij de samenleving. Amsterdam University Press publiceert monografieën en tijdschriften die academisch onderzoek bevorderen, het publieke debat stimuleren, binnen en buiten het leslokaal kunnen worden gebruikt en bijdragen aan het culturele discours. 

In het fonds van AUP, de enige echte universiteitsuitgeverij in Nederland, verschijnen wetenschappelijke boeken van hoge kwaliteit. AUP publiceert uitgaven over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale en culturele wetenschappen, in het Nederlands en in het Engels. De boeken en tijdschriften die AUP uitgeeft, beslaan meer dan twintig vakgebieden, waaronder taal en letteren, archeologie, beleidswetenschappen, culturele wetenschappen, film en media, kunst en kunstgeschiedenis, muziek- en theaterwetenschappen, sociale wetenschappen en Azië-studies. 

Sinds 2004 biedt AUP onder de naam Pallas Publications auteurs en instellingen de mogelijkheid om academische publicaties te laten produceren, distribueren en promoten.   

Bij de Vossiuspers UvA verschijnen boeken van wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam die de profilering van de universiteit ten doel hebben. Bovendien worden alle oraties van nieuwe hoogleraren van de UvA in deze imprint opgenomen.  

Nieuwsgierig naar het aanbod van AUP? Bekijk de voorjaarscatalogus via deze link: http://www.aup.nl/AUPDownloads/Catalogi%20NL/AUP%20catalogus%20VJ11.pdf 

Meer info en recensie-exemplaren: Annick Van den Eynde – annick.van.den.eynde@davidsfonds.be.