Ledenlogin

Boekenhuis Theoria Kortrijk

Beeld: 

Sinds 11 januari 2017 is ‘Boekenhuis Theoria’, de nieuwe versie van Boekhandel Theoria, gevestigd in het oude casinogebouw van Kortrijk. Een maand na de opening zijn de zaakvoerders Pascal Vandenhende en Annemie Bernaerts, net als personeel én publiek, razend enthousiast. De charme van het gebouw leeft op in dit concept en de boeken doen het gebouw alle eer aan.

De boekhandel is en blijft het kloppende hart van de zaak. Naast boeken is er een ruim aanbod aan koffie en verse thee, biologische sapjes, bier en zorgvuldig gekozen wijnen.

In de hele winkel zijn zitplaatsen te vinden. Je kunt je als het ware een weg banen door de boeken om gezellig een koffie te drinken. ’s Middags kunnen de klanten er van dinsdag tot vrijdag terecht voor een lekkere, snelle lunch. 

 

Op de eerste verdieping bevindt zich een prachtige grote zaal en een boekenkeuken. In de Kapel is plaats voor evenementen, voor co-working of degustatie. De boekenkeuken is een professionele keuken met een kast vol kookboeken. Hier kun je vanaf mei workshops volgen rond een bepaald kookboek of gezonde voeding en dergelijke. De keuken kan ook worden afgehuurd, zodat mensen op eigen initiatief een workshop kunnen organiseren.

Theoria is een boekenhuis met een brede visie; dynamisch en laagdrempelig. Mensen komen er ongedwongen binnen en buiten, spreken af om wat werk te verzetten, een koffie te drinken of dat ene boek te zoeken!