Ledenlogin

Boekenweekessay David Van Reybrouck bovenaan top tien

Beeld: 

Het Boekenweekessay Zink staat op de eerste plaats in de top 10 van bestverkochte literaire werken van de voorbije week. Zink is een collector’s item geworden: in Nederland is de hele voorraad uitverkocht. Wie nog een exemplaar wil bemachtigen, moet (zeer) snel naar een Vlaamse boekhandel.

In Vlaanderen is de Boekenweek gestart op 19 maart. Ze loopt tot en met zaterdag. En nu reeds is de Boekenweek een succes. Op de eerste dag van de Boekenweek gingen ruim 2000 exemplaren over de toonbank. (bron GfK)

David Van Reybrouck traceert in Zink de merkwaardige geschiedenis van Neutraal-Moresnet, een vergeten mini-staatje op de grens tussen Nederland, Duitsland en België dat nu tot Duitstalig België behoort.

Het Boekenweekessay, dat in Nederland sinds 1987 wordt uitgegeven, is dit jaar voor het eerst in Vlaanderen verkrijgbaar in alle boekhandels die deelnemen aan de Boekenweek. Je kunt het voor 2,50 euro aankopen.

Het Boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen is nog volop verkrijgbaar. Je krijgt het cadeau als je voor 12,50 euro aan boeken koopt in de deelnemende boekhandels. Nog tot en met 26 maart.