Ledenlogin

De e-book barometer van het derde kwartaal 2015

Beeld: 

Enkele dagen voor de jaarlijkse hoogmis van het (papieren) boek in Vlaanderen, de 79ste Boekenbeurs in Antwerp Expo, publiceren CB en Boek.be de e-book barometer van het derde kwartaal 2015.

Het gaat niet alleen goed met het papieren boek, ook het e-book doet het goed. De voorbije 12 maanden gingen niet minder dan 547.167 e-books over de virtuele toonbank. Hierdoor steeg het aandeel van het e-book van 3,0% naar 3,4% van de totale boekenverkoop. Bij de verkoop via de online boekhandel is 1 op 4 verkochte boeken reeds een digitaal boek.

Opvallend is ook het feit dat de prijs van e-books blijft dalen. Vandaag ligt de prijs van een e-book gemiddeld op 57,7% van die van een papieren boek. Ook het titelaanbod blijft groeien. Er zijn vandaag 41.559 titels verkrijgbaar als e-book, dat is 7% meer dan vorig kwartaal.

Ook de verkoop van e-readers en tablets blijft stijgen in Vlaanderen. Er zijn nu 277.000 e-readers op de markt, dat is 8% meer dan vorig kwartaal en 4.110.000 tabletbezitters. Dat is 5% meer dan vorig kwartaal. Hoewel deze percentages nog steeds een gericht aandeel vertegenwoordigen in de totale boekenverkoop, zien we toch een duidelijke groei in de belangstelling voor het digitale boek in Vlaanderen.

De infographic van de verkoop van e-books in het derde kwartaal vindt u hier