Ledenlogin

Iene Bocken is Beste Boekenjuf 2019

Beeld: 

De titel van Beste Boekenjuf 2019 gaat naar Iene Bocken die voltijds leerkracht 4de leerjaar en verantwoordelijk voor de werkgroep ‘Lezen’ is op de Stedelijke Basisschool 1 in Dilsen-Stokkem.

De Boekenjuf krijgt een pakket met 100 boeken. Zij wint de hoofdprijs. Daarnaast zijn er nog 2 laureaten - Margot Bouchery en Kathleen Jeunen - en 3 genomineerden - Joke Duyols, Bieke Verlinden en Antje Triest - die in de prijzen vallen. Ook zij worden beloond met een mooie boekenselectie.

De prijs voor de Beste Boekenjuf/meester wil waardering schenken aan leerkrachten die een concrete en dagelijkse inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas.  

De jury voor de 15e editie van de prijs bestond uit:

Sarah Claeys (De Eenhoorn ), Sylvie Dhaene (Iedereen Leest), Seppe Goossens (Klasse), Jan Lambrechts (Beste Boekenmeester 2018), Ingrid Ocket (Onderwijsinspectie), Iris Vansteelandt (Artesis Plantijn Hogeschool), Julie Verhaert (Van Halewyck), Marina Waterschoot (leerkracht en leesbevorderaar).

70 boekenjuffen en -meesters werden aangemeld door leerlingen, ouders, collega’s. Op basis van de motivaties van de inzendingen koos de jury bij een eerste selectie zes scholen uit. Zij kregen een werkbezoek waarin ze hun activiteiten konden toelichten. Uit deze groep kwamen drie laureaten.

Naar het persbericht