Ledenlogin

Ministers Gatz en Muyters zien groeipotentieel voor BOEK.ASSIST

Beeld: 

BOEK.ASSIST is een mooi voorbeeld van een alternatieve financieringsvorm in de culturele sector. In het Vlaams Parlement werden Minister Gatz en Muyters door een aantal parlementsleden aangespoord om BOEK.ASSIST meer ondersteuning te geven zodat het platform meer bekendheid krijgt in de sector en zodat er meer dossiers zouden worden ingediend.

De koudwatervrees moet worden weggenomen om een brug te slaan tussen de culturele en de economisch-financiële sector. De ministers geloven dat het platform tegemoet kan komen aan een reële nood in de sector. Naast de verdere medewerking vanuit PMV/CultuurInvest en het Agentschap Innoveren en Ondernemen, zullen de communicatiekanalen van de Vlaamse overheid meer worden ingezet om meer ruchtbaarheid te geven aan het initiatief.

Op donderdag 14/04/2016 werd hierover gedebatteerd in het Vlaamse Parlement. Aanleiding was het persbericht dat Boek.be uitstuurde over de rol van het investeringsplatform.

BOEK.ASSIST werd opgericht op initiatief van Boek.be. Het is een investeringsplatform dat een brug slaat tussen de boekensector en de financiële wereld. Het Platform brengt specialisten uit verschillende sectoren bijeen die hun know-how delen. Het gaat om een vertegenwoordiger van PMV/CultuurInvest en van het Agentschap Innoveren en Ondernemen en ook een vertegenwoordiger uit de financiële sector, met name Fintro.

De verschillende actoren uit het boekenvak kunnen bij BOEK.ASSIST terecht voor informatie over financieringsmogelijkheden en begeleiding bij het opstellen van een investeringsdossier De financieringsbehoeften kunnen betrekking hebben op zowel nieuwe projecten, maar ook een overname van een bedrijf of een doorstart van de onderneming. De diensten van BOEK.ASSIST zijn gratis voor leden van Boek.be, de kosten worden gedragen door de initiatiefnemers en de deelnemende organisaties.

Vragen over BOEK.ASSIST? evi.werkers@boek.be