Ledenlogin

Nieuwe 'De Kleine Johannes' geopend

Beeld: 

Na het samengaan, in 2014, van de Leuvense kinderboekhandels Duimelot en de Kleine Johannes, binnen de BVBA De Gestreepte Feniks, begint nu een nieuw tijdperk. 

In de Tiensestraat 17 in Leuven werd de nieuwe 'De Kleine Johannes' geopend. Het historische pand waar de nieuwe boekhandel gevestigd is, werd in 1905 ontworpen om een bibliotheek/boekhandel te huisvesten. Bij gebrek aan middelen werd het echter een bank. De talrijke uilen op de gevel en binnen in de winkel, de spreuk op de hoek…, verwijzen naar die boekendroom. 

Luk Vandervelpen: "We zijn zeer gelukkig dat wij na 110 jaar in dit prachtige gebouw de oorspronkelijke bestemming kunnen laten herleven. We hebben bewust gekozen voor de toevoeging “boeken & verhalen”. Vandaag is een zelfstandige boekhandel meer dan boeken. Zeker eentje als De Kleine Johannes. Wij zien De Kleine Johannes als een open huis waar permanent verhalen kunnen ontstaan van creatieve mensen, van lezers, van mensen uit het onderwijs en het culturele leven, van bibliothecarissen, van toevallige passanten, van iedereen. Bovendien geloven we in samenwerking in de breedste zin van het woord. Een boekhandel als De Kleine Johannes is immers innig verbonden met de buurt, de stad en haar brede omgeving. We willen deze kleurige band onderhouden en versterken waar we kunnen."