Ledenlogin

Startschot op Cultuurmarkt: 80e Boekenbeurs 2016 FEEST

Beeld: 

De Boekenbeurs viert haar 80e verjaardag en brengt dit jaar hulde aan alle lezers. Dat zie je meteen aan de affiche(s). Je vindt ze aanstaande zondag op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Maar er is meer.

De 80e Boekenbeurs vindt plaats van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november in Antwerp Expo, met drie nocturnes op donderdag 3, dinsdag 8 en donderdag 10 november.

Feest voor de lezer

Acht affiches brengen hulde aan lezers van alle leeftijden, kleuren, maten, genres en smaken. De lezers op de affiche lezen altijd en overal. De Boekenbeurs zoekt duizenden foto’s van lezende mensen. Die zijn 12 dagen lang te bewonderen in de Lezersgalerij in Antwerp Expo. Want de Boekenbeurs, dat zijn haar lezers. Van fanatieke lezers tot voorzichtige ontdekkers.

Bezorg ons een een foto (minimum 1MB) van jezelf, je vrienden, familie, collega’s, de buurvrouw… wie je ook maar bereid vindt om al lezend te poseren met een boek. Laad de foto’s hier op: http://www.boekenbeurs.be/de-boekenbeurs-dat-ben-jij .

Cultuurmarkt: Feest mee

Bezoek de stand van de Boekenbeurs op 28 augustus op de Cultuurmarkt, op de Meir, vlakbij de Meirbrug.

  • Neem je favoriete affiche mee naar huis
  • Stel je eigen set postkaarten samen en nodig je vrienden uit voor een bezoek aan de Boekenbeurs
  • Maak een foto in onze retro foto booth en schitter in de Lezersgalerij van de Boekenbeurs van 31 oktober tot en met 11 november

Feestontbijt - VIP-wedstrijd

Win een feestelijk bezoek aan de Boekenbeurs met champagneontbijt. Op 31 oktober, de openingsdag van de beurs, kunnen 100 personen zien hoe de Boekenbeurs ontwaakt tijdens een exclusieve rondleiding van 9 tot 10 uur. Aansluitend worden ze door Fintro verwend met een heerlijk champagneontbijt. Waag van 28 augustus tot en met 2 oktober je kans via de VIP-wedstrijd op www.boekenbeurs.be!

Feest van de auteurs en Specials

Op de auteurspodia, in het Ateljee en in de Spiegeltent treden elke dag auteurs en andere boekenmakers uit binnen- en buitenland op. Helemaal in de geest van de campagne Boek tijd voor een boek, boeken we tijd voor boeken van alle genres: 

Globali-tijd Activi-tijd / Spontani-tijd / Authentici-tijd/ Universi-tijd/ Intimi-tijd/ Actuali-tijd / Identi-tijd

Elk thema krijgt een eigen themadag tot de nok gevuld met auteursoptredens, workshops, lezingen, debatten en signeersessies.

Volg www.boekenbeurs.be

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het programma van het Auteurspodium. Het volledige programma met de activiteiten en signeersessies komt op 7 oktober online. Bij Knack verschijnt een magazine naar aanleiding van de Boekenbeurs.

Dit persbericht en de affiches van de Boekenbeurs vind je nu op www.boekenvak.be via deze link. Info, nieuwe persberichten en ander materiaal over de Boekenbeurs vind je vanaf 28 augustus op www.boekenbeurs.be/pers en #bkb16.