Ledenlogin

Stemcampagne Herman de Coninck Publieksprijs gestart

Beeld: 

Dinsdag 24 januari maakt de Vakjury van de Herman de Coninckprijs bekend welk van deze vijf dichtbundels de Herman de Coninckprijs 2017 wint:

  • Eva Gerlach: Ontsnappingen (De Arbeiderspers)
  • Roland Jooris: Bladgrond (Querido)
  • Hannah van Binsbergen: Kwaad gesternte (Atlas Contact)
  • Peter Verhelst: Zing, Zing (Prometheus)
  • Nachoem M.Wijnberg: Van groot belang (Atlas Contact)

Uit elk van de vijf genomineerde bundels maakt één gedicht kans op de Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. Het gedicht met de meeste stemmen komt op een mooie poster, vormgegeven door Herman Houbrechts.

Je krijgt deze poster op Gedichtendag, donderdag 24 januari, gratis in de deelnemende boekhandels aangeboden. Die dag gaat ook de Poëzieweek van start: wie dan poëzie koopt, krijgt de dichtbundel Rotterdamse kost van Jules Deelder cadeau.

De stemfolder met de vijf gedichten en bijhorende leestips wordt verspreid in boekhandels en bibliotheken. De stemcampagne op www.boek.be loopt tot en met 20 januari en verloopt in samenwerking met Radio 1 en Canvas. Bekijk de campagnespot hier. De lijst van deelnemende boekhandels vind je hier.

Wie stemt maakt kans op een boekencheque van € 25,- én op een ticket voor de Feestelijke Uitreiking van de Herman de Coninckprijs.