Ledenlogin

Stephan Enter, Connie Palmen, Hagar Peeters, Inge Schilperoord en P.F.Thomése topfavoriet voor Fintro Literatuurprijs 2016

Beeld: 

 

 

 

Compassie van Stephan Enter (Van Oorschot)
Jij zegt het van Connie Palmen (Prometheus) 
Malva van Hagar Peeters (De Bezige Bij) 
Muidhond van Inge Schilperoord (Podium) 
De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése (Atlas Contact)

Dit zijn de vijf titels die kans maken op de Fintro Literatuurprijs 2016, de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen – de winnaar krijgt € 25.000 met de steun van Fintro. De bekendmaking van deze shortlist betekent meteen ook de start voor de 100-koppige Lezersjury om de vijfboeken te lezen en erover te discussiëren op het online discussieplatform.

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs 2016, o.l.v. Kathleen Cools en met juryleden Edith Aerts, Guinevere Claeys, Danny Theuwis, Bart Vanegeren en Jeroen van Kan, heeft uit de longlist deze vijf boeken genomineerd:

Meer achtergrondinfo over de boeken vindt u op www.fintroliteratuurprijs.be vanaf 9u.

Het volledige persbericht met het oordeel van de jury vindt u via deze link.

De winnaars van de Prijs van de Vakjury en van de Lezersjury worden bekendgemaakt tijdens een rechtstreekste uitzending op Canvas, op 5 juni om 21 uur.

De Fintro Literatuurprijs 2016 is een initiatief van Boek.be en komt tot stand met de steun van Fintro. Mediapartners zijn Humo, Canvas, Radio 1, De Standaard. In samenwerking met NTGent.