Ledenlogin

UNIZO en BOEK.BE sluiten partnership af voor betere dienstverlening

Beeld: 

Danny Van Assche (UNIZO) en Alexis Dragonetti (BOEK.BE), respectievelijk gedelegeerd bestuurder van hun organisaties, hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide partijen streven met de samenwerking een betere ondersteuning voor het ondernemerschap in de uitgevers- en boekhandelswereld na.  

BOEK.BE zet zich, als gemeenschappelijk competentiecentrum voor boekhandelaars en uitgevers, in voor de ontwikkeling van het boek in Vlaanderen. Een aantal problemen en opportuniteiten overstijgen evenwel het strikt uitgeven of verkopen van boeken en zijn gelinkt aan ondernemerschap.

Alexis Dragonetti: “De meeste Vlaamse boekhandels, boekhandelsketens en 80% van de uitgevers zijn ondernemers en/of KMO-bedrijven. Dit partnership met UNIZO biedt hen zonder twijfel een meerwaarde.”

UNIZO komt op voor zelfstandige ondernemers, onafhankelijk van de grootte van een bedrijf. 

Danny Van Assche: “Het economische landschap verandert razendsnel en stelt ons voor nieuwe uitdagingen die we creatief moeten én kunnen aanpakken. Door samen te werken en elkaar te inspireren versterken we elkaar. UNIZO is dan ook verheugd over dit nieuwe partnership.”

UNIZO zal BOEK.BE voortaan op vele vlakken ondersteunen:

  • Advies en nieuws over alle topics en dossiers die de boekensector overstijgen en eigen zijn aan het ondernemerschap.
  • Netwerking: boekenvakkers de kans bieden in contact te treden met collega’s uit andere sectoren, partners en beleidsmensen.
  • Belangenbehartiging en lobbywerk  

Bovenal gebeurt de samenwerking tussen BOEK.BE en UNIZO op maat van de uitgever of boekhandel en zal ze ondersteuning bieden bij volgende opportuniteiten:        

  • Hulp bij de uitbouw van het kenniscentrum van BOEK.BE
  • Op zoek gaan naar gezamenlijke projecten die bijdragen aan de economische ontwikkeling van uitgeverijen of boekhandels
  • Krachten bundelen met andere creatieve en culturele sectororganisaties  

BOEK.BE wil met het partnership bijdragen tot dé stem van de uitgevers en boekhandels in de discussie over andere ondernemersthema’s zoals algemene fiscaliteit, arbeidsmarkt, economische ondersteuning. Naast het versterken van het ondernemerschap in de boekensector zal ook het vernieuwingstraject van de Boekenbeurs 2018-2020 een interessant aanbod zijn voor andere sectoren die aangesloten zijn bij UNIZO.  Via bijvoorbeeld de ontwikkeling van het business-to-businessluik op maat van een sector.

Kortom: versterking van het ondernemerschap voor en door uitgevers en boekhandels in Vlaanderen.